Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Már javában tart a farsangi időszak - Neked megvan már a jelmezed?

Már javában tart a farsangi időszak - Neked megvan már a jelmezed?

2022. 01. 24. 10:27:51

A farsangi időszak hossza folyamatosan változik, azonban minden évben vízkeresztkor kezdődik, azaz idén január 6-án. 2022-ben a vidám bálok, mulatságok, ünnepségek időszaka március 2-án ér véget, így bőven adódik alkalmunk az ünneplésre. A farsangi bálok elsősorban az iskolákban, óvodákban kerülnek megrendezésre, viszont vannak olyan munkahelyek, közösségek és szórakozóhelyek, melyek szintén rendeznek hasonló eseményeket, hogy a felnőttek is élvezhessék a jelmezbe bújás örömét.

10+1 készségfejlesztő játék - Ha szeretnéd, hogy gyermeked játszva tanuljon!

10+1 készségfejlesztő játék - Ha szeretnéd, hogy gyermeked játszva tanuljon!

2022. 01. 14. 11:56:06

Napjainkban számos készségfejlesztő játékkal találkozhatunk, minden korosztályhoz találhatunk már olyan darabokat, melyek segítik a játékos tanulást, így rohanó világunk ellenére is segíthetjük ezekkel gyermekünk egészséges fejlődését és tanulási vágyát. Egy francia gyártó, a BUKI pár éve szintén elindult ezen a vonalon, alakítottak ki tudományos játékokat, valamint olyan fejlesztő termékeket is, melyek a mindennapok során is hasznosak lehetnek. Elsősorban az általános iskolás korosztályt célozták meg, viszont van néhány szórakoztató darabjuk kisebbek számára is.

Nézzünk meg néhány játékot tőlük!

Felfrissülés az otthonodnak!

Felfrissülés az otthonodnak!

2021. 12. 28. 17:00:00

Az ünnepek hangulata, a szeretteink közelsége, a meghittség és a béke átjárja a szívünket decemberben, feltölt, megnyugtat, elcsendesíti az elmét, így könnyebben vágunk neki az új terveknek, új évnek. Minden évet fogadalmakkal kezdünk, mind a testi és lelki állapotunkkal kapcsolatosan, mind a munkánkkal, otthonunkkal, utazásaink kapcsolatban, azonban ezeket nem mindig tartjuk be. Ennek oka elsősorban az szokott lenni, hogy túl nagy célokat tűzünk ki, vagy mindenbe egyszerre akarunk belevágni, pedig az eredményekhez, az apró sikerekhez az út a fokozatosságon át vezet. Évek óta tervezed már felújítani, átalakítani a lakásodat? Meguntad a régi bútoraidat, vagy csak szeretnéd otthonosabbá varázsolni a környezetedet? Haladj lépésenként!

5+1 nyerő ajándékötlet, ha még nem találtad meg az igazit!

5+1 nyerő ajándékötlet, ha még nem találtad meg az igazit!

2021. 12. 16. 11:58:54

Bő egy hét, és itt a karácsony! Az ünnepi hangulat már teljesen átjárja az utcákat, a tereket, az otthonokat és legfőképp a szívünket. Embere válogatja, hogy ki az aki inkább adni, és ki az, aki inkább kapni szeret, ami viszont biztos, az ajándékokat nagy szeretettel adjuk és fogadjuk, körültekintően választjuk ki, keresgélünk és kutakodunk, hogy a legtökéletesebb meglepetést találjuk meg. A választás néha igen nehéz, sokan az utolsó pillanatokig húzzák, ezért segítségképpen összeszedtünk néhány ajándékötletet, amivel nem lehet melléfogni!

A lego sztori

A lego sztori

2021. 12. 01. 11:25:04

Ki ne ismerné minden idők egyik legnépszerűbb játékát, a LEGO-t? Ha meghalljuk a nevét, szinte mindannyiunknak rögtön eszébe jut néhány kedves gyermekkori emlék, a testvéreinkkel, barátainkkal eltöltött órák, amikor egész kis világokat építettünk együtt. És persze kinek a szülei ne meséltek volna – utólag már - nevetve a pillanatokról, amikor az éjszaka közepén találtak rá egy-egy padlón hagyott darabra? Ki így, ki úgy, a LEGO-t mindenki ismeri. De mégis honnan indult a márka és hogyan vált ennyire közkedveltté? Következő bejegyzésünkben erre keressük a választ.

Így legyél kreatívabb

Így legyél kreatívabb

2021. 11. 24. 12:30:55

Te tudod, hogy hogyan dobd fel az unalmas hétköznapokat? Beköszöntött a rossz idő és ezáltal több időt töltünk otthon a négy fal között. Mit is lehet ilyenkor csinálni, hogy ne unatkozzunk? Csalogassuk elő a kreatív énünket! És hogy hogyan legyünk kreatívabbak? Vannak erre jó ötleteink. Ha szeretnéd tudni, hogy mik azok, akkor olvasd tovább a cikket.

Amit érdemes tudni a képregényekről

Amit érdemes tudni a képregényekről

2021. 10. 20. 13:23:55

A képregény igen különleges műfaj, egy kicsit irodalom, egy kicsit képzőművészet, gyakran pedig a kilencedik művészetnek is nevezik. A képek egymás után sorakozva egy történetet mesélnek el, melyeket rendszerint párbeszédes szöveg egészít ki, amiket úgynevezett szóbuborékokban helyeznek el. A képregények kezdetben egyszerű, szórakoztató történeteket meséltek el, mára azonban már igen kedvelt műfajjá nőtte ki magát.

Kutyás vagy macskás vagy? Ezt árulja el rólad!

Kutyás vagy macskás vagy? Ezt árulja el rólad!

2021. 10. 14. 12:44:06

A házi kedvencek évezredek óta a mindennapjaink részét képzik, kevés olyan háztartást találunk, ahol ne lenne jelen egy-egy kedves kis négylábú barát. De vajon mit árul el rólunk az, hogy milyen négylábú kis kedvencet tartunk?

Ebben a blogban ennek járunk utána.

Tippek az esős őszi napokra

Tippek az esős őszi napokra

2021. 10. 08. 13:24:38

A hűvös időjárás hozadéka, hogy több időt töltünk a 4 fal között. Persze, ez rövid ideig kellemes és pihentető, azonban hosszútávon hamar nyomasztóvá és unalmassá válik. De vajon mit tehetünk, ha a helyzet úgy hozza, hogy reggeltől estig szakad az eső?

Ebben a blogban összegyűjtöttünk nektek néhány tippet esős őszi vasárnapokra.

Gamer hírek a nagyvilágból, nem csak kockáknak!

Gamer hírek a nagyvilágból, nem csak kockáknak!

2021. 09. 22. 12:19:35

Napjainkban nagyon meghatározó szerepet töltenek be a számítógépes játékok. Gondoljunk csak egy-egy stratégiai vagy lövöldözős játékra, mint például a Call of Duty vagy az Assassin's Creed.

Nyárbúcsúztató party - Tippek, trükkök, kellékek

Nyárbúcsúztató party - Tippek, trükkök, kellékek

2021. 08. 30. 12:18:15

Elérkezett a nyár vége, így ezt az élményekkel, eseményekkel, boldog pillanatokkal teli időszakot, mely gyorsan elröppent méltóképpen illik búcsúztatnunk. És mi is lehetne jobb megoldás ehhez, mint egy búcsúparty?

Ezeket szerezd be iskolakezdés idején

Ezeket szerezd be iskolakezdés idején

2021. 08. 24. 12:24:38

Már csak néhány nap és végleg beköszönt az ősz – vele együtt pedig az iskolakezdés. Ha még csak most kezded a felkészülést, ne aggódj, mi segítünk, hogy mindent sikerüljön időben beszerezned.

Az augusztus utolsó napjait mind a szülők, mind a gyerekek igyekeznek kihasználni, míg a gyerekek kiélvezik az utolsó szabadon töltött napokat, addig a szülők igyekeznek fejben tartani a tennivalók és beszerzendő iskolaszerek listáját.

Segítségként összeszedtük nektek mi az, amire feltétlenül szüksége van egy iskoláskorú gyereknek.