Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Móka és mulatság

Móka és mulatság

2021. 01. 15. 18:00:00

A farsangi időszak minden évben vízkereszttől, azaz január hatodikától egészen a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, hamvazószerdáig tart. Ezt az időszakot mindenhol bálok, mulatságok, vidám ünnepségek kísérik szerte a világban.

Új év, új én – Sportolj otthon is!

Új év, új én – Sportolj otthon is!

2021. 01. 06. 14:00:00

Sokak listáján szerepel az újévi fogadalmak között, hogy a következő évtől elkezdenek sportolni, valamint egészségesebb életmódot folytatnak majd az új évben. Ezt a lelkesedés folyamatos csökenésével igen nehéz betartani, így fontos, hogy mindig legyen valami motiváció a tarsolyunkban, ami lehet egy "összement" ruhadarab, egy erőt adó zene, vagy akár egy barát, aki segít még a leglustább napokon is. 

Felülmúlhatatlan karácsonyi ajándék ötletek

Felülmúlhatatlan karácsonyi ajándék ötletek

2020. 12. 15. 13:00:00

Minden év decemberében eljön az az időszak, amikor mindenki a város boltjait járja a tökéletes ajándék után kutatva. Ebben az időszakban a boltok még zsúfoltabbá válnak, mint egy tavaszi vagy nyári hétvége alkalmával. Habár manapság már egyre többen választják a kényelmesebb megoldást a karácsonyi meglepetések beszerzésére, ami nem más, minthogy megrendelik az interneten. Ebben az esetben nem kell aggódni, hogy tömeg lesz a boltokban, valamint attól sem kell tartanunk, hogy esetleg egy másik üzletben pár száz forinttal olcsóbban beszerezhettük volna, sőt ezzel rengeteg időt és energiát is meg tudunk spórolni. 

3+1 tipp, hogy hangulatosabbá varázsold az ünnepeket

3+1 tipp, hogy hangulatosabbá varázsold az ünnepeket

2020. 12. 10. 15:09:22

Mindenki számára fontos, hogy minél hangulatosabbá, otthonosabbá varázsolja lakását már a beköltözés közben is.  Nincs ez másképp az ünnepek alatt sem. Ilyenkor még nagyobb hangsúlyt fektetünk a díszítésre, hiszen ilyenkor egybegyűlik az egész család és együtt töltjük a szeretet ünnepét. Számtalan karácsonyi dísz segíthet nekünk abban, hogy minél meghittebb és téliesebb hangulatot tudjunk varázsolni a kis kuckónkba. Persze ilyenkor a legékesebb dísz minden házban a szebbnél szebb gömbökkel és színes égőrsorral feldíszített fenyőfa, melynek az illata már önmagában is varázslatos hangulatot tud teremteni otthonunkban, anélkül, hogy az ínycsiklandó sütemények aromája megcsapná az orrunkat. A frissen sült bejgli, a töltött hús vagy bármely más ellenállhatatlan fogás hatására nincs olyan, akit ne kapna el a karácsonyi hangulat és ne élvezné ezt a csodálatos időszakot. Persze, ha a szeretet ünnepéről van szó, akkor a karácsonyi dalok sem maradhatnak el, hiszen azok teszik fel a pontot az i-re.

5 társasjáték a karácsonyfa alá

5 társasjáték a karácsonyfa alá

2020. 11. 18. 15:20:00

Az emberek életében a karácsony fontos szerepet játszik. Ilyenkor összegyűlnek a családok és békében együtt töltik a szeretet ünnepét. A gyermekek nagyon izgatottak, ugyanis ilyenkor a karácsonyfa alatt várja őket a nagy meglepetés, a díszesen becsomagolt doboz, amiben az ajándék lapul.

 

Ruházkodjunk fel télre!

Ruházkodjunk fel télre!

2020. 11. 06. 16:00:00

Közeleg az év vége! A téli idő mindenki életében fontos szerepet játszik. Közeleg a hóesés, a mikulás, a karácsony, az újév. Az emberek sokszínűségét tükrözi az is, hogy a tél megosztó szerepet játszik az emberek között, van, aki szereti, van, aki nem. Aki kedvencének nevezi ezt az évszakot, annak általában az ünnepek és a csodaszép hóesés az, ami magával ragadja, és ami miatt izgatottan várja a december kezdetét. Vannak azonban olyanok, akik jobban rajonganak a nyárért és a jó időért, főként a kellemes nyaralások miatt, és a télben a hideg rút zorall időt látják. Mégis minden időszaknak megvan a maga szépsége, télen is sok gazdag élményben lehet részünk.

A képregények története

A képregények története

2020. 10. 28. 00:00:00

Cikksorozatunkat a képregényekkel folytatjuk. Vajon mikor váltak ennyire népszerűvé? Hogyan terjedtek el világszerte? Miért is szeretjük őket ennyire?

A társasjáték története

A társasjáték története

2020. 10. 21. 08:20:55
Sérült, csomagolássérült termékek? Miért ne?

Sérült, csomagolássérült termékek? Miért ne?

2020. 09. 30. 17:40:00

Sérült? Csomagolássértült? Ezen szavak hallatán a legtöbben összerezzenünk és 10 méterrel arrébb megyünk, mert ilyen "ördögtől" való dolgot biztosan nem fogunk megvenni. No, de tényleg ennyire félni kellene egy jóval áron alul árult csak csomagolásában sérült terméktől? Holott itt igazából nem használt termékről beszélünk csupán apró esztétikai hiba keletkezett a csomagolásán, esetleg a dobozán és így a legnagyobb gyártók már nem továbbítják ezeket hivatalos boltjaikba. Ezek a termékek igazából nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy pénzt spóroljunk, de mégis minőségi árut vásároljunk.

5 ismeretterjesztő könyvsorozat - Játékos tanulásra fel!

5 ismeretterjesztő könyvsorozat - Játékos tanulásra fel!

2020. 09. 25. 17:15:00

Elkezdődött az iskola, de a tavaszi otthontanulás, és a mozgalmas nyári szünet után sok csöppség nehezebben szokik vissza az iskolapadba. Nehezebben kelnek fel, rövid ideig tudnak koncentrálni és többségük a háta középre se kívánja a tanulást, ebben a kellemes melegben, amit még a szeptember nyújt. Ahhoz, hogy kicsit felkeltsük a figyelmüket, és lassanként elkezdjék szomjazni a tudást, be kell vetnünk néhány praktikát, mint a jutalmazás, a közös tanulás, amennyiben időnk engedi és persze a szemléletes, izgalmas magyarázatok. Utóbbihoz nagy segítséget nyújtanak a fejlesztő könyvek, és most be is mutatunk néhányat, melyekkel élvezet lesz az ismeretszerzés.