Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tökéletes iskolatáska - Így válassz a legkisebbeknek!

A tökéletes iskolatáska - Így válassz a legkisebbeknek!

Mint tudjuk, az iskolai élethez, rengeteg könyvre, füzetre és egyéb kiegészítőre van szüksége még a legkisebb gyermekeknek is, így amikor iskolatáskát vásárlunk, elengedhetetlen, hogy olyan darabot válasszunk, mely megkönnyíti számukra a cipekedést. A fejlődő szervezet számára nagyon fontos, hogy a terhelés megfelelő eloszlású legyen, a táska cipelése ne rontsa a tartást és ne okozzon fájdalmat, maradandó károsodást.

A kisebb gyerekeknek való táska választás során mindenképp figyelnünk kell arra, hogy a táska kialakítása gerincbarát legyen, mivel egy túl nehéz, rossz kialakítású táska akár komoly hátproblémákat is okozhat. A legjobb az, ha a táska hátoldala a teljes felületével a gyermek hátához illeszkedik, mivel így tehermentesíti a gerincoszlopot. Emellett, ha a csípőrész is párnázott, az különösen előnyös, hiszen amellett, hogy kényelmesebbé teszi a táska viselését, ki is támasztja a hátat, így viselése segíti az egészséges tartás kialakulását és annak megtartását is. Mivel a gyermekek magassága és testfelépítése eltérő, ezért fontos, hogy a pihe-puha vállpántok is megfelelően állíthatóak legyenek. Az állíthatóság segít abban, hogy a terhelés elosztódjon a hát,- és vállizmok között, valamint kényelmesebbé teszik a táska viselését. Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük a választás során, nem foghatunk mellé, hiszen az ergonomikus kialakítású táskák a lehető legjobbak.

Ha a fenti pontoknak megfelel a táska kialakítása, akkor szinte már csak a jó rendezhetőségének kell eleget tennie. Amellett, hogy fontos, hogy a táska megfelelő nagyságú és mélységű legyen, az is elengedhetetlen, hogy mindennek meg legyen a maga helye. A kisgyermekek számára a többrekeszes megoldás a legjobb választás, hiszen így egyszerűbben tudnak rendezkedni és keresgélni a táskában. Ha a táska belső területe több rekeszre fel van osztva, akkor ki tudjuk jelölni, hogy mely részre kerüljenek a könyvek, melyre a füzetek és melyre a tolltartó. Emellett, ha plusz külső zsebekkel és tartókkal is rendelkezik a táska, meg lehet a maga helye az uzsonnásdoboznak, az igazolványtartónak és a kulacsnak is. Ha gyermekünkben rögzül, hogy minek hol a helye, az nem csak a rendszeretetet fogja erősíteni benne, de segít abban is, hogy a füzetek és könyvek ne legyenek gyűröttek és koszosak már az első pár nap után.

Amennyiben a táska kialakításával elégedettek vagyunk már csak néhány dolgot kell figyelembe vennünk. Maga a táska ne legyen túl nehéz, hiszen gyermekünk teljesen megpakolt formában fog vele találkozni a legtöbbször, és a beltartalom súlya bőven elegendő kihívás lesz számára. Fontos emellett az is, hogy csatja könnyen kezelhető legyen, ne okozzon fejtörést a használata, ne kelljen megerőltetnie magát a táska kinyitásához és bezárásához. Habár esős időben könnyedén elrejtőzhet csöppségünk egy esernyő alá, a táska sajnos sok esetben kilóg alóla, így nem árt, hogyha vízálló anyagból készült darabot választunk. Szintén az időjárás és a napszakok szempontjából lehet fontos az is, hogy a táska külső borítása fényvisszaverőket tartalmazzon, mivel így könnyedén észrevehető lesz gyermekünk az autósok, motorosok és biciklisek számára is, elkerülhetjük a baleseteket.

Te megtaláltad már a gyermekednek legjobban tetsző iskolatáskát? Ha nem, nézz szét ITT!