Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

3 sminkbaki, amire érdemes odafigyelni

3 sminkbaki, amire érdemes odafigyelni

A sminkelést a nők már egyre fiatalabb korban elkezdik, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen ezt a példát látják idősebb társaiktól, így értelemszerűen bennük is felszínre kerül a vágy, hogy ily módon fejezzék ki magukat. A sminktermékek használata, vagy éppen a nem használata napjainkban már teljes mértékben része az önkifejezésnek, sokunknak a mindennapi rutinunk részévé vált és minden alkalomhoz meg van már a bevált összeállításunk, no de biztos, hogy megfelelően használjuk őket?

Íme néhány tipp és tanács, ha nem vagy elégedett a végeredménnyel, vagy nem tudod eldönteni, milyen smink is passzolna hozzád.

1. Bőrszíntől eltérő alapozótermékek

A színválasztás elsősorban a testszínű sminktermékek kiválasztása esetén -, mint például az alapozó, a korrektor, a púder vagy a kontúrozó készlet - fontos, hogy bőrszínünkkel egyező típust válasszunk. Mindenki találkozott már olyan esettel, amikor valaki jóval világosabb vagy sötétebb terméket választott, így arca teljesen más árnyalatban pompázott, mint teste többi része, ami igencsak mókás hatást tud kelteni. Ezt senki nem szeretné átélni sem a hétköznapokon, sem pedig fontos eseményeken, így ezen termékek beszerzésénél tisztában kell lennünk a bőrszínünkkel, valamint érdemes tudnunk a bőrtípusunkat is, hogy az adott szer, ne szárítsa ki, vagy zsírossá tegye bőrünket. Ezen termékek felvitelénél mindképp figyeljünk az eldolgozásra, ne látszanak a csíkok, ne hagyjuk, hogy olyan legyen, mintha a nyakunk elválna a fejünktől.

2. Szemek túlsminkelése

Sminkelés során az arcunkon kívül a szemeinkkel és azok környékével foglalkozunk a legtöbbet, hiszen igéző tekintetünk hangsúlyozása az elsődleges célunk. Ezen a területen azonban figyelnünk kell arra, hogy ne a népszerű trendekre és a megszokott mintákra támaszkodjunk, szemformánk alapján kell sminkelnünk, hiszen meglehet, hogy egy-egy divatos szemfestési trend, rajtunk nem úgy fog állni, ahogy azt elképzeltük. Fontos észben tartanunk, hogy nem csak a szemceruzával vagy a tussal alakítjuk szemünk megjelenését, hanem a megfelelő szemhéfesték és szempillaspirál kiválasztása is fontos. Az, hogy hogyan használjuk a szemhéjpúdert, milyen színeket viszünk fel és azokat milyen formában, kihathat arra is, hogy a szemünk méretét vagy formáját mekkorának látjuk majd a tükörben vagy mekkorának érzékelik mások. A tökéletes megoldás megtalálásához tesztelni kell a különböző sminktípusokat, valamint érdemes utánanéznünk, hogy a profi sminkesek a mi szemformánkhoz milyen összeállításokat javasolnak. Ami azonban alapvetően kerülendő, a túl sok smink felvitele, valamint az sem a legjobb, hogyha szempillánk egy tömör festéktömbből áll, esetleg szemöldökünk színe, nem illik a hajunkhoz vagy túl erősen van kiemelve.

3. Ajkak túlméretezése

Az ajkak mérete vagy alakja gyakran zavarja a nőket, sokan úgy gondolják, hogy túl vékony az egész, túl vékony az alsó ajak, túl vékony a felső ajak vagy nem látszik eléggé az ív a felső ajak középső részénél. Habár ezeket csak mi érezzük hibának, az esztétikai megjelenésen szájceruzával vagy rúzzsal tudunk egy kicsit alakítani, azonban ezt nem szabad túlzásba vinni. Egy-egy apró plusz vonással alakíthatunk az íveken, azonban hogyha jóval a szánk vonala felé megyünk az már rendkívül feltűnő, ha eleinte még nem is, egy idő után a kopásnak köszönhetően biztosan az lesz. Ha nem rajongunk a szánk formájáért, akkor nem szükséges ennyire kiemelnünk, nem is muszáj sminkelnünk ezt a részt vagy ha igen, akkor csak egy halvány ajakbalzsammal, a túlsminkelésig semmiképp nem érdemes elmennünk.